Notícies

Estic a:

Actualitat

 • Veure imatge de Els Juliols (nova finestra)
  28/06/2017
  El  Programa de Cooperació organitza una proposta multidisciplinària de Sensibilització, majoritàriament en col•laboració amb les nostres entitats i ONG's, comprèn des de curtmetratges fins a còmic, de conferències a formació musical, també algunes edicions. I procurem també apostar per la formació, en aquesta ocasió per un model de cultura de  pau, però també amb paràmetres acadèmics. Per això us oferim els dos cursos que la Universitat de Barcelona organitzarà dins del seu programa Els Juliols.
  Els cursos se celebraran tant matins com tardes al Centre Cultural Tecla Sala.

  Els cursos que reben el suport del Programa de Cooperació i Solidaritat dintre de Els Juliols són:

  Conflictes armats, construcció de la pau i cooperació internacional

  Memòria històrica i cooperació internacional
   
 • Veure imatge de Imatges de la Gala (nova finestra)
  09/01/2017
  Els curtmetratges realitzats en el taller audiovisiual de cinema cooperatiu "EngLHoba't"  es projectaran en una gala en els cinemes Filmax Gran Via 2, a més, podreu gaudir de la projecció de Un Lugar d’Iván Fernández de Córdobaque.
  El taller "EngLHoba't" que ofereix el Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet té  l'objectiu de fomentar la reflexió de les joves i dels joves sobre el significat de cooperar per aconseguir un món global més just

  Notícia en la TV de L'Hospitalet
 • Veure imatge de Invitació a l'acte (nova finestra)
  28/04/2017
  El dia 3 de maig, 2017, tindrà lloc a l’Harmonia. Espai d’Art de L'Hospitalet, la presentació del Pla director L’H 2016-2019: cooperació internacional és justícia global.

  En un món on les ciutats tenen un pes cabdal, cal que es caracteritzin pel principi de la solidaritat. A L’Hospitalet el nostre compromís solidari i social ve de lluny: vam ser dels primers ajunta-ments de Catalunya amb un pla director en l’àmbit de la cooperació internacional, el 2003; Avui celebrem tots aquests anys de compromís amb la cooperació inter-nacional, concebut com a política pública, transparent i participativa, entroncada amb la tasca que desenvolupa l’Organització de les Nacions Unides, amb la qual compartim el mateix full de ruta per promoure el benestar comú, que de manera ambiciosa intenta assolir amb la planifi-cació de l’Agenda 2030 dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)

  El quart Pla Director de Cooperació Internacional té com a prioritat garantir l’estat del benestar, tenint com a elements clau la sanitat, l’educació i la creació d’ocupació i riquesa. La nostra concepció de la cooperació va lligada amb el nostre compromís amb els drets humans, continuant amb l’esperit amb el qual L’Hospitalet va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, aprovada a Saint-Denis (França), el 18 de maig de 2000.

  Tenim el convenciment que tot el treball de cooperació és una tasca comuna. Aquest text és un treball coral, un procés participatiu, un esforç de síntesi en el qual col•laboren entitats, col•lectius, ONG experimen-tades, universitats, sindicats i l’Administració local. El nostre repte és construir un món millor, més just i solidari. Fem-ho possible entre tots

  Transmissió de l'acte en tecnologia de streaming a partir del començament a les 18,30 h a l'enllaç

  Publicació de la notícia a L'H digital. Mitjans de comunicació de L'Hospitalet

  Butlletí dels governs locals i Europa de la Diputació de Barcelona
 • Veure imatge de Jaime Martin (nova finestra)
  07/04/2016
  L’hospitalenc Jaime Martín ha estat guardonat amb el Premi a la millor obra d’autor espanyol, guardó que es concedeix en el marc del Saló del Còmic de Barcelona, per l’obra Jamás tendré 20 años. Martín explica la història dels seus avis durant la Guerra Civil i la postguerra. El còmic narra com la parella va escapar-se de morir durant la guerra i com va viure la postguerra, marcada per haver estat al costat del bàndol perdedor. Amb l’anterior còmic, Les guerres silencioses, Jaime Martín va estar nominat als salons del còmic de Barcelona i d’Angulema. També és autor de Sangre de barrio.
 • Veure imatge de Imatge (nova finestra)
  09/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L''Hospitalet inicia un any mes la 4a edició del Taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, per al curs 2016-2017. 
  Com a eina formativa vol enfortir la cultura de pau i continuar lluitant per la defensa dels Drets Humans mitjançant el còmic com a medi de comunicació que segueixen especialment els nens i nenes. 
  Esta dirigit als alumnes de 5é de primària de L’Hospitalet.

  Esta previst el curs 2016-2017. L'escoles interessades poden fer la reserva a travès de la pàgina INTRO de la web de l'Ajuntament de L'Hospitalet, o bé directament AQUÍ amb el vostre usuari i contraseña.

  És tracta d'una activitat gratuïta.
   
 • Veure imatge de Tallers (nova finestra)
  09/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix  a les escoles el taller “Apropat a l’Àfrica Subsahariana” L'objectiu del Programa és la defensa dels Drets Humans i de la Cooperació Internacional i es vol difondrà entre la comunitat educativa de la ciutat de L'Hospitalet

  Les activitats programades per aquest taller son:

  Activitat 1 - Aproximació a la musica Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix a donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i musics africans que donaran a conèixer amb suport audiovisual i a traves de la musica en directe la historia social dels instruments en el món africà. És un intercanvi de vivències per acostar-los a la realitat i a les estructures de societat comunitària africana. La idea és fer una xerrada introductòria del tipus de instruments originaris de l'Africa acompanyada d'una instrumentalització de percussió i d'instruments de vent.
  Activitat 2 - Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat , consisteix en una actuació de les danses africanes per una ballarina de l'Àfrica que ens mostrarà els significat i el propòsit dels balls per introduir al alumnat als costums socials de la vida africana. Els alumnes aprendran alguns balls i gaudiran de manera activa de la dansa africana. Es un punt de partida per explicar la història i les creences des de lo màgic i també la realitat sociopolítica actual de l'Àfrica
  És imprescindible per a  poder oferir el taller sense càrrec, que l’escola estigui interessada en fer les dues activitats.

  Heu de reservar a través de: INTRO una setmana sencera de dilluns a divendres i una vegada feta la reserva concretarem el dia i l’hora per a cada activitat per correu electrònic o telèfon:
  934029984
  mjfandos@l-h.cat;cooperacio@l-h.cat

  La notícia a la TV de L'H

   
 • Veure imatge de PDCI pàg 1 (nova finestra)
  11/01/2017
  L'origen de la política espanyola de cooperació per al desenvolupament té la seva base legal en la declaració continguda en el preàmbul de la Constitució de 1978, on la nació espanyola proclama la seva voluntat de col•laborar en l'enfortiment d'unes relacions pacífiques i de cooperació eficaç entre tots els pobles de la Terra.

  Per la seva banda, l'article 51 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix l'obligació de la Generalitat de promoure la pau i el desenvolupament dels pobles mitjançant les corresponents accions i polítiques de cooperació.

  La política de cooperació internacional per al desenvolupament constitueix un aspecte fonamental de l'acció exterior dels estats democràtics en relació a aquells països que no han assolit el mateix nivell de desenvolupament. Està basada en una concepció interdependent i solidària de la societat internacional i les relacions que en ella es desenvolupen.

  La Llei 23/1998, de 7 de juliol, de cooperació internacional per al desenvolupament articula en un únic text el conjunt de mesures i instruments que configuren la nostra política de cooperació al desenvolupament. A l'article 20 es contempla la cooperació realitzada des de les comunitats autònomes i entitats locals com a expressió solidària de les seves respectives societats, basant-se en els principis d'autonomia pressupostària i autoresponsabilitat en el seu desenvolupament i execució.

  En aquest sentit, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació, encarregada d'elaborar les directrius i els principis rectors de les actuacions de cooperació impulsades pel govern mitjançant la redacció del Pla director de cooperació al desenvolupament, que és la principal expressió tècnica de la política de la Generalitat en matèria de cooperació al desenvolupament. El Pla director 2015-2018 va ser aprovat per Resolució núm. 103-X / 2015, de 22 d'abril, i és vigent fins al 31 de desembre de  2018.

  El nostre Pla Director és un instrument participatiu que planteja tres elements clau: ser un model rigorós, que simplifiqui formes (tot i les complexitats administratives nacionals i internacionals), que afavoreixi les relacions entre ciutats i que reforci també el paper dels ciutadans.
 • Veure imatge de PDCI L'H 2016-2019 (nova finestra)
  06/05/2016
  El director del Programa de Cooperació de l’Ajuntament, Nicolás Cortés i  una trentena d’entitats han participat en el debat i han col•laborat en l’elaboració del document  final de treball del Pla Director de Cooperació Internacional L'H 2016-2019.

  El primer tinent d’alcaldia de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació  de l’ajuntament de L’Hospitalet, Francesc J. Belver,  va presentar el document  final  a les entitats socials i de cooperació del municipi  i de l’entorn metropolità.

  El Pla  Director de Cooperació  Internacional de L’H és un  instrument participatiu que planteja una millora en les relacions entre ciutats i la coordinació en les accions de cooperació amb altres administracions. A més a més, pretén reforçar el paper dels ciutadans, ser present en fòrum i organismes que treballin la temàtica de manera activa i ser un model rigorós que simplifiqui  formes i processos; tot en el marc del Drets Humans consolidats i emergents, i amb la col•laboració dels diferents actors del territori: governs locals, entitats socials, ciutadania, empreses, universitats, entre d’altres.

  El document destaca  les prioritats d’execució a L’Hospitalet en  quatre  àmbits: la cooperació entre municipis i administracions, la salut i el combat de les pandèmies, la creació d’un teixit productiu i desenvolupament econòmic, i l’educació en tots els àmbits. La reunió va servir també per  incorporar noves línies prioritàries: donar rellevància als temes de gènere en tota la seva amplitud per tenir un paper més destacat en el Pla  i el respecte a les persones per qüestió  d’orientació sexual;  dos aspectes que recollirà el document un cop  finalitzada  la sessió.
 • Veure imatge de Postal (nova finestra)
  26/08/2016
  Del dimarts 30 d'agost al dissabte 10 de setembre, podeu visitar  l’exposició “Cooperació sindical: solidaritat i compromís” a la Biblioteca Central Tecla Sala.

  Es tracta d’una exposició que permet reflexionar sobre el concepte de cooperació sindical: què és?, qui la du a terme?, com es realitza?, i que també us permetrà pensar sobre la situació de la vulneració dels drets humans laborals, de la desigualtat de gènere i del treball infantil al món.

  La exposició és també una aproximació crítica als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a les eines, com ara la clàusula ecosolidària, de què disposen les treballadores i treballadors per poder ser part activa de la cooperació sindical.
 • Veure imatge de Postal 1 (nova finestra)
  05/12/2016
  Acte de presentació del Vídeo que aplega els millors curts i videoclips del festival GlobaL'H - MetropoL'His que han estat premiats en alguna de les seves modalitats i els curts dels tallers EngLHoba't fets a les nostres escoles a partir de secundària.

  Informatiu Televisió L'H

  Acte de presentació del DVD
   
 • Veure imatge de Triptic (nova finestra)
  02/12/2016
  Fallou ONG i Cooperació Internacional de l’Hospitalet junts pel comerç just als mercats de Nadal

  Cooperació Internacional de L'Hospitalet i l’ONG Fallou llancen per aquest Nadal la campanya “Comerç just, comerç solidari” per potenciar els principis del comerç just. Amb aquest objectiu, els voluntaris de Fallou es reuniran tots els divendres de desembre als mercats d’Hospitalet venent articles d’artesania de l’associació de dones del Dakar Ak-Benn, que fabriquen i venen articles d’artesania pel seu desenvolupament.

  Fallou, una ONG dedicada a la cooperació pel desenvolupament autònom de les zones més desfavorides de Senegal, col·labora activament amb aquestes dones exposant i venent els seus productes aquí i ajudant-les així en el seu desenvolupament.

  Per tal de complir el seu objectiu, els voluntaris de Fallou obriran les portes a l’exòtic tots els divendres de desembre a cinc mercats diferents:

  2 de desembre: Mercat Municipal de Collblanc.
  9 de desembre: Mercat Can Serra.
  16 de desembre: Mercat Municipal del Centre.
  23 de desembre: Mercat de Santa Eulàlia.
  30 de desembre: Mercat Municipal de Belvitge.

  A Fallou són molt conscients que les ONGs no són la solució als greus problemes de la humanitat, per això, amb les seves accions i iniciatives miren de dotar d’autonomia a la població local i que així, poc a poc, vagin emancipant-se. “Comerç just, comerç solidari” és un gran exemple d’aquesta filosofia.

  Aquesta iniciativa és una oportunitat d’or per a tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra a crear un món més just en un moment tant assenyalat com és l’època nadalenca i, de pas, poder adquirir regals diferents i solidaris.

  Qui és Fallou ONGD?

  L'Associació de Cooperació Fallou ONGD és una jove i modesta entitat constituïda a Barcelona i dedicada a la Cooperació Activa i Participativa per al Desenvolupament Autònom d'una comunitat rural al Senegal. Fallou organitza dues expedicions cada any per aportar recursos, coneixements i fer el seguiment de diferents Iniciatives i en especial a difondre el seu projecte de Salut Universal a la Comunitat Rural de Dialakoto.

  El Comerç Just

  A molts dels països del Sud els ingressos de milions de famílies depenen de l’exportació de matèries primeres (cotó, cafè, cacau, te…). Però els preus els marquen les multinacionals que dirigeixen i controlen el comerç mundial. El criteri pel qual es regeixen és obtenir el màxim benefici econòmic a curt termini. La creixent marginació de famílies camperoles i petits productors/es, l’explotació laboral, l’esgotament dels recursos naturals, la contaminació i la pèrdua de la diversitat biològica són algunes de les conseqüències d’aquest funcionament.
  El Comerç Just és un moviment que proposa una relació comercial diferent, justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i permet assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.

  PRINCIPIS DEL COMERÇ JUST
  1. Creació d’oportunitats per a productores en desavantatge econòmica.
  2. Retribució digna pel treball.
  3. Transparència en les relacions comercials i rendició de comptes.
  4. Desenvolupament de capacitats per a una independència del productor/a.
  5. Eradicació de l’explotació infantil.
  6. Beneficis socials per a les comunitats productores.
  7. Respecte del medi ambient.
  8. Equitat de gènere: es dóna valor i es recompensa el treball de la dona.

  El moviment de Comerç Just pretén corregir les desigualtats existents en les relacions comercials internacionals i promoure alternatives de consum més respectuoses,basades en la participació de persones i comunitats, en l’empoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.

  ¡¡¡Africa Rumbambam!!!

  Més informació comunicacion@fallou.org
  FALLOU ONG
 • Veure imatge de Conferència Sami Naïr (nova finestra)
  04/10/2016
  En aquest moment convuls, ens preocupa el paper d’Europa envers els Drets Humans així com la crisi desencadenada pels refugiats Siris i els diferents posicionaments  dels països de la Unió Europea cap el moviment de refugiats. 
  Es, doncs, una bona ocasió per endinsar-nos en un tema tant actual i compartir la conferència amb el senyor Sami Naïr, especialista en moviments migratoris i prestigiós intel•lectual i politòleg.

  Més informació a:  L'H digital
 • Veure imatge de Cartell (nova finestra)
  31/08/2016
  “Les raons de la cooperació” és una exposició que pretén generar reflexió i facilitar arguments per defensar les polítiques de cooperació al desenvolupament i per fer saber a la població que la cooperació local ha contribuït a la lluita contra la pobresa, les desigualtats i la justícia social més enllà del nostre municipi.

  L’exposició dóna resposta a rumors i arguments que s'esgrimeixen en contra de les polítiques municipals de cooperació al desenvolupament.

  Si esteu interessats a construir un món més igualitari i més just, no us podeu perdre aquesta exposició que presentem a la nostra ciutat amb l’objectiu de difondre els drets humans i la igualtat entre tothom. Gaudireu de l’exposició i d’un llibret imprès sobre el contingut de la mostra.
 • Veure imatge de Teló Gala Final (nova finestra)
  02/11/2016
  Projecció i lliurament de premis del Festival GlobaL'H i MetropoL’His el dia 4 de Novembre a les 20:00h als Cinemes Filmax Gran Via 2.

  És el moment de demanar les vostres entrades, el procediment és molt senzill: Entreu en aquest link: https://metrpolhisglobalh2016.eventbrite.es i demaneu-les. Després les podreu imprimir o descarregar al telèfon mòbil. Us arribarà un mail de confirmació on us ho explica. L'entrada serà imprescindible per entrar perquè l'aforament és limitat.

  No us perdeu l’oportunitat de gaudir de la gala que serà presentada pel monologuista Raúl Alcaraz i l’oportunitat de veure el vostre curt/videoclip a la gran pantalla!! :D

  RECORDEU que el mateix dia 4 de Novembre es lliurarà el premi del públic que es triarà allà mateix! Si resulteu guanyadors/es d’algun dels premis és obligatori recollir-lo in situ per poder gaudir-lo.
  ________________________________________

  L’acte s’estructurarà de la següent manera:

  -Benvinguda.
  Dins de la categoria GlobaL'H es projectaran els curtmetratges guanyadors i es lliuraran els següents premis:
  - Menció especial premi d’animació
  - 2n Premi GlobaL’H
  - 1r Premi GlobaL’H

  A continuació es projectaran els curtmetratges que han participat aquest any dins de la categoria MetropoL'His i es lliuraran els següents premis:

  - Premi d'interpretació
  - 2n Premi Curt en 48 hores
  - 1r Premi Curt en 48 hores
  - Premi del públic: Les persones assistents podran votar el seu curt preferit de tots els projectats en aquesta categoria.
  Els curts fets en 48 hores que es projectaran són:
  - Vuela bien aL'Hto
  - Vientos de papel
  - Uh
  - SalvART
  - Primer movimiento
  - Next
  - La profesional
  - Evil beer
  - Entre vistas
  - El viaje de John
  - El Furlas, teoria i pràctica del cosmos
  - El fundimiento
  - Dos horas conmigo
  - Ahora lo verás

  -Lliurament de premis.
  -Comiat.
  Obrirem portes a partir de les 19.45. Es prega màxima puntualitat i ganes de passar-s'ho bé!
  El vídeo de la Gala
 • Veure imatge de Notíca Diari de L'H del 14 de novembre de 2016 (nova finestra)
  07/10/2016
  La vida a la ciutat ens imposa actualment l'obligació de precisar millor determinats drets,  quins són aquests drets, on estan recollits i quines són les vies per reclamar-los quan són vulnerats, són algunes de les qüestions que es tractarem a les jornades. On també abordarem el paper i les obligacions de l’autoritat local en el respecte, protecció i garantia dels nostres drets i aportarem propostes i exemples de bones pràctiques per millorar el gaudi dels drets humans a la ciutat.
   
  Cal inscripció prèvia al formulari en línia a www.idhc.org

  Facebook
  Tweet

  Aquí podeu veure els vídeo de l'acte:
  Divendres tarda
  Dissabte

 • Veure imatge de Onzena edició del Festival GlobaL'H i MetropoL'His (nova finestra)
  02/09/2016
  Et donem la benvinguda a l'onzena edició del GlobaL'H i Festival MetropoL'His:

  El Festival MetropoL’His-GlobaL’H et proposa 2 maneres de participar, i si t’atreveixes pots presentar-te a les dues!

  GLOBAL’H: Envia’ns un curt de màxim 15 minuts sobre cooperació, Drets Humans, cultura de la pau, convivència, cohesió social...

  CURT en 48H: Et donarem 3 premisses i tindràs 48 hores per rodar un curtmetratge de màxim 5 minuts.

  DATES

  Presentació del Festival i premisses:
  Dia i hora: 14 d'octubre de 2016 a les 18h.
  Lloc: Torre Barrina Centre Municipal de Creació Multimèdia de L'Hospitalet.
  Recepció de curts de la secció GlobaL'H:
  Fins el 17 d'octubre de 2016 a les 14h.
  Rodatge de curts i/o videoclips en 48 hores:
  Dia: 14, 15 i 16 d'octubre de 2016. Lliurament fins el 17 d'octubre de 2016 a les 14h.

  Gala final de projecció i premis:
  Dia: Divendres 4 de novembre de 2016 a partir de les 20h.
  Lloc: Cines Filmax de Gran Vía 2 de L’Hospitalet.

  Podeu trobar més informació i les bases a:
  www.metropolhis.cat
  info@metropolhis.cat
 • Veure imatge de Portada publicació (nova finestra)
  22/11/2016
  El dia 30 de novembre a les 17,30 h farem la presentació de la tercera edició de les Vinyetes a l’Escola per la Solidaritat i de la publicació del còmic que les recopila. És una publicació per recullir les millors historietes il·lustrades dels alumnes premiats al taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global fet a les escoles de primària de la nostra ciutat. Serà una cel.lebració on podreu gaudir del talent i la creativitat dels nostres joves així com de les seves propostes per construir un món millor amb els valors de la pau, la solidaritat, la cooperació i la difusió dels drets humans.

  Vídeo del dia de la presentació

  La notícia a L'Hdigital
   
 • Veure imatge de Portada llibre (nova finestra)
  31/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament  de L'Hospitalet i l’ Associació L'Hospitalet amb El Sàhara, organitzen la presentació del llibre El cartero del Desierto, sobre un poble,  el sahrauí, que proclama la seva llibertat amb l'esperança de tornar a habitar la seva antiga llar.
 • Veure imatge de Notícia en Diari de L'Hospitalet (nova finestra)
  11/11/2016
  El passat divendres 4 de Novembre es va realitzar la gala final de projecció i entrega de premis del festival GlobaL'H i MetropoL'His als Cinemes Filmax del Centre Comercial Gran Via 2.
  Com cada any es va omplir la sala per gaudir d'una gala divertida a càrrec del presentador i humorista Raúl Alcaraz i de les directores del festival, a més de tenir el luxe de veure en la gran pantalla els curts realitzats pels i les joves participants, tant en la categoria del GlobaL'H, com en la de 48 hores van verue grans realitzacions. 

  Aquí teniu el palmarès dels curts guanyadors:

  CATEGORIA GLOBAL'H

  - 1er Premi:  “Cenizo” de Jon Mikel Caballero.
  - 2on Premi: “Un Lugar” d'Iván Fernández de Córdoba.
  - Premi d'Animació: “Una Aventura de Miedo” de Cristina Vilchez.

  CATEGORIA METROPOL'His 48 HORES

  - 1er Premi L'Hospitalet Experience: “El Fundimiento” de Sílvia, Ainara, Arianna, Lola, Amanda i Laura.
  - 2on Premi: “Vientos de Papel” de Carlos Jovacho.
  - Premi del públic: "El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos" de Pol Picas.
  - Premi d'interpretació: Adrià Chamorro pel curt “El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos”
   

  Link al canal Youtube on podreu veure els curts guanyadors rodats en 48 hores

  Vídeo recull del Festival

  Enllaç al Diari de L'Hospitalet  pàg 22
 • Veure imatge de < Intro > Activitats- Programa de Cooperació i Solidaritat (nova finestra)
  10/05/2016
  El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix  a les escoles el taller “Apropat a l’Àfrica Subsahariana” que es farà entre el 2on  i 3è  trimestre d’aquest curs 2015-16, en concret del dia 2 de febrer al 15 de juliol L'objectiu del Programa és la defensa dels Drets Humans i de la Cooperació Internacional i es vol difondrà entre la comunitat educativa de la ciutat de L'Hospitalet

  Les activitats programades per aquest taller son:

  Activitat 1 - Esbós d’un dia a l’Àfrica Subsahariana, per alumnes de 1è d’ESO
  Activitat 2 - Emmascarat amb la història d’Àfrica, per alumnes de Batxillerat

  Per trobar tota la informació i fer la reserva formal  de taller  AQUÍ

  És imprescindible per a  poder oferir el taller sense càrrec, que l’escola estigui interessada en fer les dues activitats.

  Ha de reservar en INTRO una setmana sencera de dilluns a divendres i una vegada feta la reserva concretarem el dia i l’hora per a cada activitat per correu electrònic o telèfon.
 • Veure imatge de Tríptic exposició (nova finestra)
  07/04/2016
  El Corazón de la Ceiba, una colonia hispana en Africa Central, es una  exposició que mostra la història de Guinea Equatorial, el seu passat colonial, i del resultat del treball de col•laboració de dues entitats de cooperació, la Fundació Olof Palme i la entitat Okume AZ, que realitzen un treball de formació a Bata i Malabo.

  La mostra ens exposa,  també, l'esforç de recopilació de material de documentació de l'Orde del Claretians i de la tasca de creació i producció de continguts que ha realitzat el Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet.

  Serà també un instrument formatiu en els Col•legis i Instituts de la Ciutat, juntament amb conferències acadèmiques.

  Us convidem a sol•licitar l’exposició emplenant el formulari

  Butlletí del governs locals i Europa de la Diputació de Barcelona
 • Veure imatge de Cartell de la Festa (nova finestra)
  31/05/2016
  La Festa de la Diversitat fa referència a la ciutat de L’Hospitalet i l’àmbit d’influència de l’àrea metropolitana. Quan en parlem, pensem en un esdeveniment que enguany
  compleix el vint-i-dosè aniversari, La Festa de la Diversitat té un objectiu festiu, però també solidari i de cohesió social. S’hi comparteixen cultura i diversió amb espais de debat, jocs, tallers, circ, música, teatre i moltes altres activitats educatives i recreatives.
  Tot això posa de manifest que plegats volem crear un espai deconvivència intercultural en el qual hem de continuar treballant, a fi de contribuir a la petjada col·lectiva que entre tots i totes estem construint al nostre barri de Collblanc-la Torrassa.
  La Festa de la Diversitat és una mostra de la riquesa cultural de què disposem, on els infants tenen un paper destacat per la importància de l’educació en valors, essencial
  per a la convivència. És una cita festiva que no oblida les grans qüestions pendents avui a tot el món.
 • 13/01/2016
  La Fundación Vicente Ferrer (FVF) es una ONG de desarrollo comprometida con el proceso de transformación de una de las zonas más pobres y necesitadas de la India, de los estados de Andhra Pradesh y Telangana y de algunas de las comunidades más vulnerables y excluidas del sistema de castas indio: dalits, grupos tribales y castas desfavorecidas.

  La Fundación es una organización humanista fundamentada en la filosofía de la acción. Con su forma de pensar y actuar, Vicente Ferrer fue capaz de transmitir su compromiso para erradicar las desigualdades y movilizar las conciencias, a la vez que involucraba a las personas en su propio cambio. Su forma de entender el desarrollo ha dado lugar a un modelo ejemplar en el marco de la cooperación.

  El mejor legado que nos dejó Vicente Ferrer es el de demostrarnos que ser personas solidarias es trabajar por el bien común. La solidaridad no solo se basa en el trabajo directo con las comunidades en riesgo de exclusión, sino que radica en gran parte en la sensibilización de la sociedad, para que este cambio sea significativo.

  Pionera en el desarrollo integral en ese país, el equipo de la organización trabaja desde España y desde la India.
 • Veure imatge de Foto 1è premi (nova finestra)
  01/12/2015
  El dia 1 de desembre de 2015,  tindra lloc al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de la ciutat, el lliurament dels premis de la III edició del Premi Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, al qual opten els treballs elaborats per les escoles de primària de L'Hospitalet 2015. Els premis es van resoldre pel jurat integrat per persones de reconegut prestigi, com Antoni Guiral, de FICOMIC, Albert Monteys, dibuixant de còmic, Josep Lluís Alay, de la Diputació de Barcelona, Xavier López, de la Fundació Solidaritat UB, i Nicolas Cortés, del Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet.

  Podeu veure el vídeo de l'acte AQUÍ
  +informació
  El guanyadors alumnes del Jaume Balmes
  Resenya de l'acte en Butlletí dels governs locals i Europa,  de la Diputació : http://www.diba.cat/web/ri/butlletins/-/newsletter/30738801/24
 • Veure imatge de Els Juliols (nova finestra)
  06/07/2015
  Des de 1997 Els Juliols són els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona.

  La UB imparteix cursos de 20 hores, distribuïdes al llarg d'una setmana en torn de matí o tarda, que es desenvolupen el mes de juliol.

  Cobreixen gairebé tots els àmbits de coneixement, des d'una perspectiva mutidiscipinar i crítica.

  Tracten temes d'actualitat, d'interés social i de referència i estan oberts a tothom.

  Per a més informació podeu consultar AQUÍ

  L'Ajutament de L'Hospitalet és un patrocinador
 • Veure imatge de Cartell de l'activitat (nova finestra)
  14/06/2016
  L'entitat FALLOU ONGD organitza diferents activitats per donar a conèixer el seu projecte i recollir fons per construir un ambulatori al Senegal, dintre de la Festa Major del Centre.

  Hi haura música amb Dj's, rasclet solidari, tallers, rifa solidària, animancions, epectacles per a la canalla i la possibilitat de conèixer la cultura senegalesa.

  Més informació
 • Veure imatge de Fotos exposició Bellvitge (nova finestra)
 • Veure imatge de PDCI - L'H 2016-2019 (nova finestra)
  17/11/2015
  El municipi de L'Hospitalet sempre ha estat sensible en front de les tasques de cooperació internacional pel desenvolupament, compartint projectes amb algunes ciutats de centre Amèrica,  l'Ajuntament de L'Hospitalet,  va ser pioner en disposar d’un pressupost exclusiu dedicat a la solidaritat internacional. Per assolir els seus objectius en matèria de cooperació i solidaritat hem caminat de la mà de les ONG’s de la ciutat, que amb la seva complicitat, col·laboració i tenacitat ens permeten avançar dia a dia fent de l’Hospitalet una ciutat més compromesa.
  Amb aquest motiu es presenta el document de treball basic del Pla Director de Cooperació Internacional, amb la voluntat de que a partir d’aquí s’obri un procés participatiu que ens porti al document definitiu, que aprovarem el proper any 2016.

  Aquí teniu el link al streaming pel dia de l’acte: https://youtu.be/40I6zc6k6L0
 • Veure imatge de Postal presentació DVD (nova finestra)
  18/11/2015
  Acte de presentació del vídeo que aplega els millors curtmetratges i videoclips del Festival MetropoL'His - GlobaL'H que han estat premiats en alguna modalitat.

  El MetropoL'His junt amb el GlobaL'H,  ha recullit teballs de gran nivelll, fets per un jovent amb esperit crític i moltes coses per expressar.

  Us lliurarem un exemplar del DVD als assistents
 • Veure imatge de Jurat (nova finestra)
 • Veure imatge de Presentació del Festival a Torre Barrina (nova finestra)
 • Veure imatge de Postal (nova finestra)
  02/10/2015
  Arriba a L'Hospitalet l'exposició itinerant: Mujeres la fuerza del cambio en la India, que viatja en un camió indi per diferents ciutats, per mostrar la tasca de l'organització a través de la mirada de set dones de l’Índia rural.
  Bhavani Marella, treballadora de la Fundació a l'Índia, ha vingut per explicar en primera persona el treball de la Fundació

  http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/9971362
 • Vinyetes a l'escola per la solidaritatVeure imatge de Vinyetes a l'escola per la solidaritat (nova finestra)
  18/11/2014
  Presentació de la segona edició del premi  Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, premi que impulsa la creació d'historietes gràfiques com a vehicle de creació artística, i vol destacar aquelles que potencien els valors de pau, solidaritat, cooperació i dusió del drets humans.
  D'acord amb les bases del premi, l'Ajuntament de L'Hospitalet edita el llibre amb les obres premiades en el taller de còmic organitzat l'any passat a les escoles de secondaria de L'Hospitalet. La portada del llibre i l'entrada a les vinyetes premiades són del dibuixants José Luis Martín, Monteys i Bustos, dibuixants coneguts, que creuen en la importància fonamental de potenciar la creativitat i els valors entre la joventut per tal de construir un món millor.

  http://youtu.be/Z8OpCy9Xf4Yhttp://youtu.be/Z8OpCy9Xf4Y

  http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/cultura/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/9061258http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/cultura/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/9061258

  http://lhdigital.cat/web/digital-h/visor-de-galeria-fotografica/-/journal_content/56_INSTANCE_0cLz/11023/8210195http://lhdigital.cat/web/digital-h/visor-de-galeria-fotografica/-/journal_content/56_INSTANCE_0cLz/11023/8210195
 • cliqueu per veure mésVeure imatge de CENTRE EDUCATIU BALAGUER (nova finestra)
  01/09/2014
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ofereix exhibir durant una setmana l'exposició itinerant Solidaris de L'Hospitalet als centres educatius, escoles de ESO, FP, AMPA, sobre els ciutadans solidaris de L'Hospitalet amb un recull de 15 entitats, i proposa a les escoles, a més, una xerrada d'un hora.
  L'exposició esta formada per 30 panells de 0,80 cm d'amplada x 1,50 m d'alçada, tenen el seu propi suport. Cal disposar d'una mica d'espai per muntar l'exposició o al vestíbul o  passadissos o sales polivalents. Els panells es muntaran de dos en dos mínim i cal un espai d’un metre x cada 2 panells.
  La xerrada es pot escollir qualsevol dia de dilluns a divendres, durant la setmana que es presenti l'exposició Solidaris de L'Hospitalet . Aquesta xerrada va dirigida als alumnes de 4ESO o nivells superiors, i tractarà temes solidaris com són la importància de col•laborar en  projectes de cooperació per fomentar l'aproximació a la situació sociopolítica i econòmica dels països en desenvolupament i mostrar el treball del teixit associatiu de L'Hospitalet.

  Fitxa de l'activiat:
  http://www.l-h.cat/educacio/INTRO07/INTRO/Activitat/Cercador/XpaginaFichaDatos.aspx?qazATggYu8MWhVzcmqazAUeho8HLH6kvSVDotlLYNMn01ht08qazB

  CENTRE EDUCATIU BALAGUER
  https://www.youtube.com/watch?v=PNhtQ68eL_E&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOg
  CENTRE D'ESTUDIS JAUME BALMES
  https://www.youtube.com/watch?v=gbzn59GjiFw&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOg
  IES MERCÈ RODOREDA
  https://www.youtube.com/watch?v=D0rkEEPYjmc&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOg
  CENTRE CONCERTAT ALGRE
  https://www.youtube.com/watch?v=PT1B_h-4sdw
  CENTRE D'ESTUDIS DOLMEN
  https://www.youtube.com/watch?v=wuWtyGAKKBg
  CENTRE D'ESTUDIS JOAN XXIII
  https://www.youtube.com/watch?v=LsxN3Ahnz3A
  COL.LEGI LA FLORIDA
  https://www.youtube.com/watch?v=AxY1NwGZreA
  INSTITUT CAN VILUMARA
  https://www.youtube.com/watch?v=usp3QGim93g
  INSTITUT LLOBREGAT
  https://www.youtube.com/watch?v=EVy4ZRrOKTE

 • Veure imatge de Presentació Els Juliols 2015 (nova finestra)
  06/07/2015
  Presentació

  Els Juliols, la universitat d’estiu de la Universitat de Barcelona des del 1997, és un programa de cursos de divulgació per transmetre i difondre coneixement.
  Els cursos tracten temes d’actualitat, d’interès social i de referència des d’una perspectiva multidisciplinària i crítica, i abracen diversos àmbits de coneixement: arts, humanitats, ciències socials, ciències naturals i de la salut, recursos i estratègies. És un programa obert a tothom —per poder participar-hi no cal complir cap requisit, només tenir curiositat i ganes d’aprendre—, amb què la UB dóna resposta a una de les missions que té encomanades: fer arribar el coneixement a la societat.

  Per a més informació podeu consultar: http://www.ub.edu/juliols/presentacio.php
 • Veure imatge de Miquel Carrillo (nova finestra)
 • Veure imatge de El tercer jinete (nova finestra)
  20/10/2014
  Inauguració de l’exposició “El TERCER JINETE. Un mundo hambriento”, fotografies d’Alfons Rodríguez.. Aquesta exposició fa un recorregut per les causes i conseqüències
  de la fam i la malnutrició al món. Per això, s’endinsa en la realitat de nou països dels continents més afectats per aquesta xacra global. Es tracta d'un documental gràfic de la situació actual que vol despertar la consciència de la nostra generació, la primera de la
  història que pot aturar aquest greu problema.
  Durant l’acte d’inauguració s’hi projectarà un documental de 23 minuts, obra de l’Alfons Rodríguez, i tindrem la presència de diferents representants dels organismes que han col·laborat en la realització del projecte documental, com Metges sense Fronteres, Intermón Oxfam, Acció contra la Fam i ACNUR.

  Més informació a:  www.thethirdrider.org

  https://www.youtube.com/watch?v=PNhtQ68eL_E&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOghttps://www.youtube.com/watch?v=PNhtQ68eL_E&list=UUucqKoUgTg4pa7imunvspOg
 • Veure imatge de Exposició (nova finestra)
  10/12/2014
  A través del testimoni de persones de tres generacions diferents, el fotògraf Ramón
  Serrano ens convida a descobrir l’ahir, l’avui i els reptes de futur de l’Índia rural.

  A més, en Lancy Dodem, portaveu de la Fundació, realitzarà una conferència el
  dilluns 15 de desembre a les 19:00h al mateix Ca n’Arús.
 • Veure imatge de Postal del Festival (nova finestra)
  29/07/2015
  És el nostre aniversari, per això hem ampliat els premis i les NOVETATS!

  El Festival MetropoL’His-GlobaL’H et proposa 3 maneres de participar, i si t’atreveixes pots presentar-te a les tres!

  CURT en 48H: Et donarem 3 premisses i tindràs 48 hores per rodar un curtmetratge de màxim 5 minuts.
  VIDEOCLIP en 48H: La cantant DOLO Beltrán (Pastora) et dirà una cançó perquè la sorprenguis amb un videoclip.
  GLOBAL’H: Envia’ns un curt de màxim 15 minuts sobre cooperació, Drets Humans, cultura de la pau, convivència, cohesió social...

  Informació i bases a:
  www.metropolhis.cat
  info@metropolhis.cat
  www.cooperaciolh.cat

  Segueix-nos a les nostres Xarxes Socials!
  https://twitter.com/MetropoLHis
  https://www.facebook.com/festivalmetropolhis
  http://lhdigital.cat/c/document_library/get_file?uuid=e5a7973e-fe5c-43b1-b197-c899bae2a96c&groupId=10919
 • Veure imatge de Intro>cercador d'activitats (nova finestra)
  09/02/2015
  El Programa de Cooperació i Solidaritat us ofereix un taller audiovisiual de cinema cooperatiu "EngLHoba't" amb l'objectiu de fomentar la reflexió de les joves i dels joves sobre el significat de cooperar per aconseguir un món global més just.
  Aquesta activitat està programada en el context d'intervenció formativa del Festival MetropoL'His (Festival de curts i videoclips en 48h) / GlobaL'H (Festival internacional de curts de Cooperació al Desenvolupament).
  Cada taller és de 4 hores de durada que es faran 2 h cada dia durant 2 dies per l’alumnat de batxillerat i cicles formatius de IES de L'Hospitalet amb interès en el sector audiovisual, artístic i social. Qui participi als tallers tindrà l’ oportunitat de presentar els seus vídeos al X Festival MetropoL'His / GlobaL'H que se celebrarà a la nostra ciutat durant el mes d'octubre del 2015.
  El taller està impartit per un equip tècnic que treballa conjuntament seguint un guió de continguts del taller i dinamitzant i dirigint les activitats d’aquest. En la primera part del taller es treballen aspectes relacionats amb la cooperació. Les joves i es joves podran, a partir d'un treball individual i grupal, expressar com marquen la diferència en el seu entorn més pròxim. De les històries seleccionades se n'enregistraran en vídeo les escollides (2h primera setmana). La segona part del taller es treballen aspectes relacionats amb l'audiovisual però vinculats els temes de cooperació que hem treballat a la primera part del taller. Aquí ensenyarem a l'alumnat com muntar la peça de vídeo. (2h segona setmana). Un cop finalitzat el taller es disposarà d'un vídeo resum de l'aula amb les històries triades per elles i ells mateixos i s'hauran treballat els objectius a partir de dinàmiques participatives.
  Les històries més rellevants es presentaran al X Festival MetropoL'His / GlobaL'H.
   
  L'enllaç AQUÍ
 • Veure imatge de Fitxa Premi Còmic (nova finestra)
  06/02/2015
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L''Hospitalet inicia un any mes la 3a. edició  del taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global.
  Esta dirigit als alumnes de 5é de primària de L’Hospitalet.

  Esta previst fer-ho el tercer trimestre del curs 2014-15. L'escoles interessades heu de fer la reserva a travès de la pàgina INTRO de la web de l'Ajuntament de L'Hospitalet a partir del dia 2 de febrer de 2015 . És tracta d'una activitat gratuïta.

  Podeu fer la reserva AQUÍ


  Per trobar tota la informació i les instruccions  AQUÍ

 • Veure imatge de L'Hospitalet amb el Sahara (nova finestra)
  01/04/2014
  L'Hospitalet amb el Sàhara, és una ONG que des de 1991 treballa activament pel poble sahrauí, especialment pels nens i les persones amb discapacitat dels CAMPS DE REFUGIATS DE TINDOUF (Algèria). Desenvolupen projectes de cooperació. La crisi ha fet que l'ajuda humanitària es redueixi considerablement, així que ara és més necessari que mai la teva ajuda. Gràcies. 

  Per a més informació: www.lhospitaletambelsahara.org
 • Veure imatge de Pobresa, exclusió social i suport a la alimentació infantil (nova finestra)
  12/05/2014
  El dilluns 19 de maig a les 19,30 a L’Harmonia, dintre dels actes organitzats per L'H Espai de Debar, s'organitza el debat POBRESA, EXCLUSIÓSOCIAL I SUPORT A LA ALIMENTACIÓ INFANTIL, sobre el gran impacte que la crisis esta produint en la vida de milers de ciutadans del nostre país i les greus conseqüències que comporta, com són la pobresa, l’exclusió social, les deficiències en l’alimentació infantil. Nos aportaran dades tres de les principals organitzacions que es dediquen a l’atenció solidària de ciutadans en situació de necessitat: Creu Roja, Càritas i la Fundació Arrels, moderarà el debat, la periodista Marga Solé.

 • Veure imatge de L'H amb els Drets Humans (nova finestra)
  10/03/2014
  L'H Espai de Debat organitza la conferencia col•loqui amb el senyor Federico Mayor Zaragoza, ex director general de l’ UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau i amb Milagros Pérez Oliva, periodista de El País; Per a commemorar el 65è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que tot i ser igual de vigents que llavors, no obstant això, hem de continuar reivindicant i exigint als poders públics la seva defensa i la seva aplicació.
 • Veure imatge de Les Polítiques del PP (nova finestra)
  10/02/2014
  Carlos Jiménez Villarejo, ex fiscal anticorrupció conversarà amb Milagros Pérez Oliva, periodista del país, i  aportaran les seves opinions i reflexions sobre el gir conservador en les polítiques del Govern del PP : --Reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana; Reforma de la Llei de Taxes Judicials; Reforma de la Llei de l’Avortament; Reforma de la Llei d’Ensenyament; Llei de Reforma de les Administracions Locals; Llei de Reforma Laboral; Les Privatitzacions del Serveis Bàsics...etc-- 
  L’H ESPAI DE DEBAT vol aportar les opinions i les reflexions d’experts que, cada un des de la seva particular mirada, analitzin i aprofundeixin en els motius d’aquesta deriva, i les conseqüències que poden tenir –o que ja estan tenint- sobre els ciutadans d’aquest país.
 • Veure imatge de De Mujer a Mujer (nova finestra)
  21/10/2013
  Amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer, la xerrada “De Mujer a Mujer. Sociedad Cooperactiva", es un acte que  ens vol apropar a la situació de la dona a tot el món i copsar la força que tenim com a individus organitzats per millorar-lo. Es  projectarà el documental “De Mujer a Mujer” de la periodista Ana Pastor i comptarem amb testimonis que han viatjat a l’Índia, tot  l'acte estarà amenitzat per un espectacle de balls de Bollywood i presentat per l’actriu Amparo Moreno, hi assistiran Jordi Folgado director de la Fundació Vicente Ferrer i l'alcaldessa de L'Hospitalet Núria Marín.
  18 de novembre de 2013
  lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/ciutat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/7996349  
  Vídeos de l'activitat  www.youtube.com/watch  www.lhdigital.cat/web/digital-h/entitats
 • 20/09/2013
  Exposición fotográfica "Srebrenica, memoria de un genocidio". La inauguración será el día 8 de ocbubre, a las 18h, asistirán Montse Pallarés, directora del documental Srebrenica, 15 años después -que se proyectará durante la exposición; Alfons Rodríguez, autor de las fotografías, y otras personas que fueron testigos directos de estos hechos. La exposición refleja como una riada de miles de activistas de los derechos humanos de toda Europa y del mundo acompañaban a las víctimas de aquel genocidio en una marcha que culminaba en el entierro de los restos de unas 800 personas que murieron, restos encontrados en diferentes fosas comunes que se han ido abriendo en los últimos años. Las fotografías de Alfons Rodríguez son el testigo de las heridas de una guerra que todavía no se han cerrado. 

  http://www.youtube.com/watch?v=NVod-da5WTM
  http://www.youtube.com/watch?v=EGWzYueT6f8
 • Veure imatge de Imatge (nova finestra)
  11/12/2013
  El 10 de desembre de 2013 commemorem el 65 aniversari de l'adopció de la Declaració Universal de Drets Humans per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides; un text que ha adquirit naturalesa constitucional en el si de la comunitat internacional i que estableix el mínim inabrogable que tots els governs i poders públics del món han de respectar i garantir.
  Malauradament, aquest dia de celebració és l'ocasió de constatar les vulneracions flagrants i sistemàtiques de drets humans que es cometen a tot el món, a llocs com Síria o Guantánamo, davant la mirada indiferent de la comunitat internacional. Fins i tot a la civilitzada Europa, les expulsions de gitanos romanesos a França o les derives autoritàries a Rússia o Hongria ens recorden que els estàndards de reconeixement i protecció dels drets humans assolits amb enormes sacrificis estan en costant risc.
  Aquest risc és una realitat a Espanya i Catalunya. L'actual situació de crisi econòmica ha afectat de ple els drets humans, que són vistos com una política pública escassament prioritària, quan no un privilegi. Les regressions en matèria social són evidents tant en les “retallades” pressupostàries com en la limitació directa de drets, com ara l'accés a la sanitat pública per part de les persones estrangeres en situació irregular, la inacció dels poders públics davant la tragèdia dels desnonaments, o la reforma laboral. Però també cal estar atents a les amenaces als drets civils i polítics, particularment les llibertats de reunió i expressió i el dret de manifestació, que són instrumentals per protestar pacíficament contra aquelles regressions i que el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana pot buidar de contingut.
  El 10 de desembre és un dia per recordar la vigència dels drets humans i el deure dels estats de respectar-los i fer-los acomplir en tota circumstància. és en aquest esperit que l'Institut de Drets Humans de Catalunya celebra el dia internacional dels Drets humans i ho fa tot reafirmant la seva vocació de seguir incidint en l'esfera pública per assolir el respecte universal de tots i cadascun dels drets humans. 
  www.idhc.org institut@idhc.org

 • Veure imatge de Postal (nova finestra)
  04/12/2013
  Presentació del llibre "Malas compañíasl. Las empreses transnacionales contra los derechos humanos y el medio ambiente”. Aquest llibre vol denunciar els comportaments de les grans corporacions transnacionals i els seus impactes tant a països empobrits com també a la nostra societat en temps de crisi. 
  Podrem debatre sobre el llibre amb la Gabriela Serra, membre de diversos col•lectius per la pau i el desenvolupament,  l'Albert Sales i en Jesús Carrión, dos dels autors del llibre i en Nicolás Cortés en representació de l’ajuntament.
  Gaudirem d’un extracte de la pel•lícula “Interferències”, dirigida per Pablo A. Zareceansky i guio de Albert Tola i Pablo A. Zareceansky. Un film que ha tingut un gran impacte mediàtic amb més de 86.000 visites.
  No us ho perdeu. Animeu-vos i veniu-hi acompanyats d’amics i familiars.

 • Veure imatge de El Tercer Jinete 1 (nova finestra)
  06/10/2014
  Inauguració de l’exposició “El TERCERJINETE. Un mundo hambriento", un projecte d’Alfons Rodríguez.
  Aquesta exposició fa un recorregut per les causes i conseqüències de la fam i la malnutrició al món. Per això, s’endinsa en la realitat de nou països dels continents més afectats per aquesta xacra global. Es tracta d' un documental gràfic de la situació actual que vol despertar la consciència de la nostra generació, la primera de la història que pot aturar aquest greu problema.
  En l’acte d’inauguració s’hi projectarà un documental de 23 minuts, obra de l’Alfons Rodríguez, i tindrem la presència dediferents representants dels organismes que han col·laborat en larealització del projecte documental, com Metges sense Fronteres,
  Intermón Oxfam, Acció contra la Fam i ACNUR.

  Més INFO a www.thethirdrider.org
 • Veure imatge de MetropoL'HIs Global L'H (nova finestra)
  10/10/2014
  Novena edició del Festival MetropoL'His  amb moltes propostes per atreure.

  El Festival MetropoL'His et proposa...

  a) GLOBAL'H: Envia'ns un curt de màxim 15 min. sobre la defensa dels Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social.

  b) CURT en 48H: Et donarem 3 premisses i tens 48 hores per rodar un curt de màxim 5 minuts.

  c) VÍDEOCLIP en 48H: El grup de música Love of Lesbian et dirà un tema del seu nou àlbum perquè els sorprenguis amb un videoclip.

  Els curts guanyadors es projectaran als Cinemes Filmax de Gran Via 2 i estaran recollits en un DVD de distribució gratuïta.

  DATES IMPORTANTS:

  Presentació del Festival i premisses:
  Dia i hora: 10 d' octubre de 2014 a les 18h.
  Lloc: Torre Barrina Centre Municipal de Creació Multimèdia de L'Hospitalet

  Rodatge de curts i/o vídeoclips en 48 hores:
  Dia: 10, 11 i 12 d'octubre de 2014. Lliurament fins el 13 de octubre fins les 14h.

  Rebuda de curts GlobaL'H:
  Fins el 13 d' octubre de 2014 a les 14h.

  Gala final de projecció i premis:
  Dia: Divendres 24 d'octubre de 2014 a partir de les 19h.
  Lloc: Cines Filmax de Gran Vía 2 de L’Hospitalet

  Més informació i bases a:
  www.metropolhis.cat
  info@metropolhis.org

  http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/cultura/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/8858211

  http://www.diba.cat/web/ri/butlleti-europa/-/butlletidigital/MONLOCAL2+/20

 • Veure imatge de Presentació DVD (nova finestra)
  10/12/2014
  Presentació del vídeo que aplega els millors curts que han estat premiats en alguna de les seves modalitats, dintre del festival MetropoL’His de curts i videoclips fets en 48 hores, i que aquest any ha crescut i ha ampliat els seus objectius amb el GlobaL’H, festival internacional de curts de cooperació per al desenvolupament.
  El festival, amb molts participants i amb treballs de gran nivell, ha tingut una gran acollida local i internacional.
  Us convidem a gaudir de la projecció dels curtmetratges premiats i dels accèssits, fets per joves que emergeixen amb gran força i capacitat.
  Es lliurarà un exemplar del DVD a les persones assistents
 • Veure imatge de MetropoL'HIs Global L'H (nova finestra)
 • Veure imatge de DVD MetropL'His i GlobaL'H (nova finestra)
  23/03/2015
  El MetropoL'His,  festival de curts i videoclips fets en 48 hores, ha crescut aquest any,amb el GlobaL'H, festival Internacional de Curts de Cooperació pel Desenvolupament, i ha ampliat els seus objectius. Aquest treball conjunt ens ha permès ampliar fronteres per tal que el cinema viatgi per les pantalles d'arreu, i ens faci reflexionar, sentir i actuar.
  Podeu mirar el palmarès del Festival MetropoL'His - GlobaL'H des de la vostre pantalla!
  Entreu al nostre canal del Youtube i et mireu sencera la llista de reprodució que recull el palmarès de la IX edició:

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLs7MEVJF5PK-PlcSurxpYu2eHBag-AOVx

  Us informarem sobre com rutlla la Xa edició del Festival! Serà a l'Octubre.  Si vols participar en l'equip del Festival i aportar les teves idees i creativitat envia la teva proposta a info@metropolhis.cat

  Segueix-nos a les nostres Xarxes Socials si encara no ho fas:
  Twitter / Facebook
 • Veure imatge de Fitxa de l'activitat (nova finestra)
  10/05/2016
  El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix  a les escoles el taller “Apropat a l’Àfrica Subsahariana” que es farà des del 15/01/2018 fins al 31/05/2018.
  L'objectiu del Programa és la defensa dels Drets Humans i de la Cooperació Internacional i es vol difondrà entre la comunitat educativa de la ciutat de L'Hospitalet.

   El taller vol treballar la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament i  valorar l'impacte que pot tenir la Cooperació al Desenvolupament en aquestes zones. El taller esta adreçat als centres educatius de secundària i batxillerat de L'Hospitalet.

  Les activitats programades per aquest taller son:

  Activitat 1 -Aproximació a la musica Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix en donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i musics africans

  Activitat 2 - Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat , consisteix en una actuació per una ballarina de danses africanes.

  Per trobar tota la informació i fer la reserva formal  de taller  AQUÍ /  INTRO

Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans