Notícies

Estic a:

Actualitat

 • Veure imatge de Imatges de la Gala (nova finestra)
  09/01/2017
  Els curtmetratges realitzats en el taller audiovisiual de cinema cooperatiu "EngLHoba't"  es projectaran en una gala en els cinemes Filmax Gran Via 2, a més, podreu gaudir de la projecció de Un Lugar d’Iván Fernández de Córdobaque.
  El taller "EngLHoba't" que ofereix el Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet té  l'objectiu de fomentar la reflexió de les joves i dels joves sobre el significat de cooperar per aconseguir un món global més just

  Notícia en la TV de L'Hospitalet
 • Veure imatge de Invitació a l'acte (nova finestra)
  28/04/2017
  El dia 3 de maig, 2017, tindrà lloc a l’Harmonia. Espai d’Art de L'Hospitalet, la presentació del Pla director L’H 2016-2019: cooperació internacional és justícia global.

  En un món on les ciutats tenen un pes cabdal, cal que es caracteritzin pel principi de la solidaritat. A L’Hospitalet el nostre compromís solidari i social ve de lluny: vam ser dels primers ajunta-ments de Catalunya amb un pla director en l’àmbit de la cooperació internacional, el 2003; Avui celebrem tots aquests anys de compromís amb la cooperació inter-nacional, concebut com a política pública, transparent i participativa, entroncada amb la tasca que desenvolupa l’Organització de les Nacions Unides, amb la qual compartim el mateix full de ruta per promoure el benestar comú, que de manera ambiciosa intenta assolir amb la planifi-cació de l’Agenda 2030 dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)

  El quart Pla Director de Cooperació Internacional té com a prioritat garantir l’estat del benestar, tenint com a elements clau la sanitat, l’educació i la creació d’ocupació i riquesa. La nostra concepció de la cooperació va lligada amb el nostre compromís amb els drets humans, continuant amb l’esperit amb el qual L’Hospitalet va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, aprovada a Saint-Denis (França), el 18 de maig de 2000.

  Tenim el convenciment que tot el treball de cooperació és una tasca comuna. Aquest text és un treball coral, un procés participatiu, un esforç de síntesi en el qual col•laboren entitats, col•lectius, ONG experimen-tades, universitats, sindicats i l’Administració local. El nostre repte és construir un món millor, més just i solidari. Fem-ho possible entre tots

  Transmissió de l'acte en tecnologia de streaming a partir del començament a les 18,30 h a l'enllaç

  Publicació de la notícia a L'H digital. Mitjans de comunicació de L'Hospitalet

  Butlletí dels governs locals i Europa de la Diputació de Barcelona
 • Veure imatge de Jaime Martin (nova finestra)
  07/04/2016
  L’hospitalenc Jaime Martín ha estat guardonat amb el Premi a la millor obra d’autor espanyol, guardó que es concedeix en el marc del Saló del Còmic de Barcelona, per l’obra Jamás tendré 20 años. Martín explica la història dels seus avis durant la Guerra Civil i la postguerra. El còmic narra com la parella va escapar-se de morir durant la guerra i com va viure la postguerra, marcada per haver estat al costat del bàndol perdedor. Amb l’anterior còmic, Les guerres silencioses, Jaime Martín va estar nominat als salons del còmic de Barcelona i d’Angulema. També és autor de Sangre de barrio.
 • Veure imatge de Imatge (nova finestra)
  09/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L''Hospitalet inicia un any mes la 4a edició del Taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, per al curs 2016-2017. 
  Com a eina formativa vol enfortir la cultura de pau i continuar lluitant per la defensa dels Drets Humans mitjançant el còmic com a medi de comunicació que segueixen especialment els nens i nenes. 
  Esta dirigit als alumnes de 5é de primària de L’Hospitalet.

  Esta previst el curs 2016-2017. L'escoles interessades poden fer la reserva a travès de la pàgina INTRO de la web de l'Ajuntament de L'Hospitalet, o bé directament AQUÍ amb el vostre usuari i contraseña.

  És tracta d'una activitat gratuïta.
   
 • Veure imatge de Tallers (nova finestra)
  09/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix  a les escoles el taller “Apropat a l’Àfrica Subsahariana” L'objectiu del Programa és la defensa dels Drets Humans i de la Cooperació Internacional i es vol difondrà entre la comunitat educativa de la ciutat de L'Hospitalet

  Les activitats programades per aquest taller son:

  Activitat 1 - Aproximació a la musica Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix a donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i musics africans que donaran a conèixer amb suport audiovisual i a traves de la musica en directe la historia social dels instruments en el món africà. És un intercanvi de vivències per acostar-los a la realitat i a les estructures de societat comunitària africana. La idea és fer una xerrada introductòria del tipus de instruments originaris de l'Africa acompanyada d'una instrumentalització de percussió i d'instruments de vent.
  Activitat 2 - Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat , consisteix en una actuació de les danses africanes per una ballarina de l'Àfrica que ens mostrarà els significat i el propòsit dels balls per introduir al alumnat als costums socials de la vida africana. Els alumnes aprendran alguns balls i gaudiran de manera activa de la dansa africana. Es un punt de partida per explicar la història i les creences des de lo màgic i també la realitat sociopolítica actual de l'Àfrica
  És imprescindible per a  poder oferir el taller sense càrrec, que l’escola estigui interessada en fer les dues activitats.

  Heu de reservar a través de: INTRO una setmana sencera de dilluns a divendres i una vegada feta la reserva concretarem el dia i l’hora per a cada activitat per correu electrònic o telèfon:
  934029984
  mjfandos@l-h.cat;cooperacio@l-h.cat

  La notícia a la TV de L'H

   
 • Veure imatge de PDCI pàg 1 (nova finestra)
  11/01/2017
  L'origen de la política espanyola de cooperació per al desenvolupament té la seva base legal en la declaració continguda en el preàmbul de la Constitució de 1978, on la nació espanyola proclama la seva voluntat de col•laborar en l'enfortiment d'unes relacions pacífiques i de cooperació eficaç entre tots els pobles de la Terra.

  Per la seva banda, l'article 51 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix l'obligació de la Generalitat de promoure la pau i el desenvolupament dels pobles mitjançant les corresponents accions i polítiques de cooperació.

  La política de cooperació internacional per al desenvolupament constitueix un aspecte fonamental de l'acció exterior dels estats democràtics en relació a aquells països que no han assolit el mateix nivell de desenvolupament. Està basada en una concepció interdependent i solidària de la societat internacional i les relacions que en ella es desenvolupen.

  La Llei 23/1998, de 7 de juliol, de cooperació internacional per al desenvolupament articula en un únic text el conjunt de mesures i instruments que configuren la nostra política de cooperació al desenvolupament. A l'article 20 es contempla la cooperació realitzada des de les comunitats autònomes i entitats locals com a expressió solidària de les seves respectives societats, basant-se en els principis d'autonomia pressupostària i autoresponsabilitat en el seu desenvolupament i execució.

  En aquest sentit, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació, encarregada d'elaborar les directrius i els principis rectors de les actuacions de cooperació impulsades pel govern mitjançant la redacció del Pla director de cooperació al desenvolupament, que és la principal expressió tècnica de la política de la Generalitat en matèria de cooperació al desenvolupament. El Pla director 2015-2018 va ser aprovat per Resolució núm. 103-X / 2015, de 22 d'abril, i és vigent fins al 31 de desembre de  2018.

  El nostre Pla Director és un instrument participatiu que planteja tres elements clau: ser un model rigorós, que simplifiqui formes (tot i les complexitats administratives nacionals i internacionals), que afavoreixi les relacions entre ciutats i que reforci també el paper dels ciutadans.
 • Veure imatge de PDCI L'H 2016-2019 (nova finestra)
  06/05/2016
  El director del Programa de Cooperació de l’Ajuntament, Nicolás Cortés i  una trentena d’entitats han participat en el debat i han col•laborat en l’elaboració del document  final de treball del Pla Director de Cooperació Internacional L'H 2016-2019.

  El primer tinent d’alcaldia de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació  de l’ajuntament de L’Hospitalet, Francesc J. Belver,  va presentar el document  final  a les entitats socials i de cooperació del municipi  i de l’entorn metropolità.

  El Pla  Director de Cooperació  Internacional de L’H és un  instrument participatiu que planteja una millora en les relacions entre ciutats i la coordinació en les accions de cooperació amb altres administracions. A més a més, pretén reforçar el paper dels ciutadans, ser present en fòrum i organismes que treballin la temàtica de manera activa i ser un model rigorós que simplifiqui  formes i processos; tot en el marc del Drets Humans consolidats i emergents, i amb la col•laboració dels diferents actors del territori: governs locals, entitats socials, ciutadania, empreses, universitats, entre d’altres.

  El document destaca  les prioritats d’execució a L’Hospitalet en  quatre  àmbits: la cooperació entre municipis i administracions, la salut i el combat de les pandèmies, la creació d’un teixit productiu i desenvolupament econòmic, i l’educació en tots els àmbits. La reunió va servir també per  incorporar noves línies prioritàries: donar rellevància als temes de gènere en tota la seva amplitud per tenir un paper més destacat en el Pla  i el respecte a les persones per qüestió  d’orientació sexual;  dos aspectes que recollirà el document un cop  finalitzada  la sessió.
 • Veure imatge de Postal (nova finestra)
  26/08/2016
  Del dimarts 30 d'agost al dissabte 10 de setembre, podeu visitar  l’exposició “Cooperació sindical: solidaritat i compromís” a la Biblioteca Central Tecla Sala.

  Es tracta d’una exposició que permet reflexionar sobre el concepte de cooperació sindical: què és?, qui la du a terme?, com es realitza?, i que també us permetrà pensar sobre la situació de la vulneració dels drets humans laborals, de la desigualtat de gènere i del treball infantil al món.

  La exposició és també una aproximació crítica als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a les eines, com ara la clàusula ecosolidària, de què disposen les treballadores i treballadors per poder ser part activa de la cooperació sindical.
 • Veure imatge de Postal 1 (nova finestra)
  05/12/2016
  Acte de presentació del Vídeo que aplega els millors curts i videoclips del festival GlobaL'H - MetropoL'His que han estat premiats en alguna de les seves modalitats i els curts dels tallers EngLHoba't fets a les nostres escoles a partir de secundària.

  Informatiu Televisió L'H

  Acte de presentació del DVD
   
 • Veure imatge de Triptic (nova finestra)
  02/12/2016
  Fallou ONG i Cooperació Internacional de l’Hospitalet junts pel comerç just als mercats de Nadal

  Cooperació Internacional de L'Hospitalet i l’ONG Fallou llancen per aquest Nadal la campanya “Comerç just, comerç solidari” per potenciar els principis del comerç just. Amb aquest objectiu, els voluntaris de Fallou es reuniran tots els divendres de desembre als mercats d’Hospitalet venent articles d’artesania de l’associació de dones del Dakar Ak-Benn, que fabriquen i venen articles d’artesania pel seu desenvolupament.

  Fallou, una ONG dedicada a la cooperació pel desenvolupament autònom de les zones més desfavorides de Senegal, col·labora activament amb aquestes dones exposant i venent els seus productes aquí i ajudant-les així en el seu desenvolupament.

  Per tal de complir el seu objectiu, els voluntaris de Fallou obriran les portes a l’exòtic tots els divendres de desembre a cinc mercats diferents:

  2 de desembre: Mercat Municipal de Collblanc.
  9 de desembre: Mercat Can Serra.
  16 de desembre: Mercat Municipal del Centre.
  23 de desembre: Mercat de Santa Eulàlia.
  30 de desembre: Mercat Municipal de Belvitge.

  A Fallou són molt conscients que les ONGs no són la solució als greus problemes de la humanitat, per això, amb les seves accions i iniciatives miren de dotar d’autonomia a la població local i que així, poc a poc, vagin emancipant-se. “Comerç just, comerç solidari” és un gran exemple d’aquesta filosofia.

  Aquesta iniciativa és una oportunitat d’or per a tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra a crear un món més just en un moment tant assenyalat com és l’època nadalenca i, de pas, poder adquirir regals diferents i solidaris.

  Qui és Fallou ONGD?

  L'Associació de Cooperació Fallou ONGD és una jove i modesta entitat constituïda a Barcelona i dedicada a la Cooperació Activa i Participativa per al Desenvolupament Autònom d'una comunitat rural al Senegal. Fallou organitza dues expedicions cada any per aportar recursos, coneixements i fer el seguiment de diferents Iniciatives i en especial a difondre el seu projecte de Salut Universal a la Comunitat Rural de Dialakoto.

  El Comerç Just

  A molts dels països del Sud els ingressos de milions de famílies depenen de l’exportació de matèries primeres (cotó, cafè, cacau, te…). Però els preus els marquen les multinacionals que dirigeixen i controlen el comerç mundial. El criteri pel qual es regeixen és obtenir el màxim benefici econòmic a curt termini. La creixent marginació de famílies camperoles i petits productors/es, l’explotació laboral, l’esgotament dels recursos naturals, la contaminació i la pèrdua de la diversitat biològica són algunes de les conseqüències d’aquest funcionament.
  El Comerç Just és un moviment que proposa una relació comercial diferent, justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i permet assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.

  PRINCIPIS DEL COMERÇ JUST
  1. Creació d’oportunitats per a productores en desavantatge econòmica.
  2. Retribució digna pel treball.
  3. Transparència en les relacions comercials i rendició de comptes.
  4. Desenvolupament de capacitats per a una independència del productor/a.
  5. Eradicació de l’explotació infantil.
  6. Beneficis socials per a les comunitats productores.
  7. Respecte del medi ambient.
  8. Equitat de gènere: es dóna valor i es recompensa el treball de la dona.

  El moviment de Comerç Just pretén corregir les desigualtats existents en les relacions comercials internacionals i promoure alternatives de consum més respectuoses,basades en la participació de persones i comunitats, en l’empoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.

  ¡¡¡Africa Rumbambam!!!

  Més informació comunicacion@fallou.org
  FALLOU ONG
 • Veure imatge de Conferència Sami Naïr (nova finestra)
  04/10/2016
  En aquest moment convuls, ens preocupa el paper d’Europa envers els Drets Humans així com la crisi desencadenada pels refugiats Siris i els diferents posicionaments  dels països de la Unió Europea cap el moviment de refugiats. 
  Es, doncs, una bona ocasió per endinsar-nos en un tema tant actual i compartir la conferència amb el senyor Sami Naïr, especialista en moviments migratoris i prestigiós intel•lectual i politòleg.

  Més informació a:  L'H digital
 • Veure imatge de Cartell (nova finestra)
  31/08/2016
  “Les raons de la cooperació” és una exposició que pretén generar reflexió i facilitar arguments per defensar les polítiques de cooperació al desenvolupament i per fer saber a la població que la cooperació local ha contribuït a la lluita contra la pobresa, les desigualtats i la justícia social més enllà del nostre municipi.

  L’exposició dóna resposta a rumors i arguments que s'esgrimeixen en contra de les polítiques municipals de cooperació al desenvolupament.

  Si esteu interessats a construir un món més igualitari i més just, no us podeu perdre aquesta exposició que presentem a la nostra ciutat amb l’objectiu de difondre els drets humans i la igualtat entre tothom. Gaudireu de l’exposició i d’un llibret imprès sobre el contingut de la mostra.
 • Veure imatge de Teló Gala Final (nova finestra)
  02/11/2016
  Projecció i lliurament de premis del Festival GlobaL'H i MetropoL’His el dia 4 de Novembre a les 20:00h als Cinemes Filmax Gran Via 2.

  És el moment de demanar les vostres entrades, el procediment és molt senzill: Entreu en aquest link: https://metrpolhisglobalh2016.eventbrite.es i demaneu-les. Després les podreu imprimir o descarregar al telèfon mòbil. Us arribarà un mail de confirmació on us ho explica. L'entrada serà imprescindible per entrar perquè l'aforament és limitat.

  No us perdeu l’oportunitat de gaudir de la gala que serà presentada pel monologuista Raúl Alcaraz i l’oportunitat de veure el vostre curt/videoclip a la gran pantalla!! :D

  RECORDEU que el mateix dia 4 de Novembre es lliurarà el premi del públic que es triarà allà mateix! Si resulteu guanyadors/es d’algun dels premis és obligatori recollir-lo in situ per poder gaudir-lo.
  ________________________________________

  L’acte s’estructurarà de la següent manera:

  -Benvinguda.
  Dins de la categoria GlobaL'H es projectaran els curtmetratges guanyadors i es lliuraran els següents premis:
  - Menció especial premi d’animació
  - 2n Premi GlobaL’H
  - 1r Premi GlobaL’H

  A continuació es projectaran els curtmetratges que han participat aquest any dins de la categoria MetropoL'His i es lliuraran els següents premis:

  - Premi d'interpretació
  - 2n Premi Curt en 48 hores
  - 1r Premi Curt en 48 hores
  - Premi del públic: Les persones assistents podran votar el seu curt preferit de tots els projectats en aquesta categoria.
  Els curts fets en 48 hores que es projectaran són:
  - Vuela bien aL'Hto
  - Vientos de papel
  - Uh
  - SalvART
  - Primer movimiento
  - Next
  - La profesional
  - Evil beer
  - Entre vistas
  - El viaje de John
  - El Furlas, teoria i pràctica del cosmos
  - El fundimiento
  - Dos horas conmigo
  - Ahora lo verás

  -Lliurament de premis.
  -Comiat.
  Obrirem portes a partir de les 19.45. Es prega màxima puntualitat i ganes de passar-s'ho bé!
  El vídeo de la Gala
 • Veure imatge de Notíca Diari de L'H del 14 de novembre de 2016 (nova finestra)
  07/10/2016
  La vida a la ciutat ens imposa actualment l'obligació de precisar millor determinats drets,  quins són aquests drets, on estan recollits i quines són les vies per reclamar-los quan són vulnerats, són algunes de les qüestions que es tractarem a les jornades. On també abordarem el paper i les obligacions de l’autoritat local en el respecte, protecció i garantia dels nostres drets i aportarem propostes i exemples de bones pràctiques per millorar el gaudi dels drets humans a la ciutat.
   
  Cal inscripció prèvia al formulari en línia a www.idhc.org

  Facebook
  Tweet

  Aquí podeu veure els vídeo de l'acte:
  Divendres tarda
  Dissabte

 • Veure imatge de Onzena edició del Festival GlobaL'H i MetropoL'His (nova finestra)
  02/09/2016
  Et donem la benvinguda a l'onzena edició del GlobaL'H i Festival MetropoL'His:

  El Festival MetropoL’His-GlobaL’H et proposa 2 maneres de participar, i si t’atreveixes pots presentar-te a les dues!

  GLOBAL’H: Envia’ns un curt de màxim 15 minuts sobre cooperació, Drets Humans, cultura de la pau, convivència, cohesió social...

  CURT en 48H: Et donarem 3 premisses i tindràs 48 hores per rodar un curtmetratge de màxim 5 minuts.

  DATES

  Presentació del Festival i premisses:
  Dia i hora: 14 d'octubre de 2016 a les 18h.
  Lloc: Torre Barrina Centre Municipal de Creació Multimèdia de L'Hospitalet.
  Recepció de curts de la secció GlobaL'H:
  Fins el 17 d'octubre de 2016 a les 14h.
  Rodatge de curts i/o videoclips en 48 hores:
  Dia: 14, 15 i 16 d'octubre de 2016. Lliurament fins el 17 d'octubre de 2016 a les 14h.

  Gala final de projecció i premis:
  Dia: Divendres 4 de novembre de 2016 a partir de les 20h.
  Lloc: Cines Filmax de Gran Vía 2 de L’Hospitalet.

  Podeu trobar més informació i les bases a:
  www.metropolhis.cat
  info@metropolhis.cat
 • Veure imatge de Portada publicació (nova finestra)
  22/11/2016
  El dia 30 de novembre a les 17,30 h farem la presentació de la tercera edició de les Vinyetes a l’Escola per la Solidaritat i de la publicació del còmic que les recopila. És una publicació per recullir les millors historietes il·lustrades dels alumnes premiats al taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global fet a les escoles de primària de la nostra ciutat. Serà una cel.lebració on podreu gaudir del talent i la creativitat dels nostres joves així com de les seves propostes per construir un món millor amb els valors de la pau, la solidaritat, la cooperació i la difusió dels drets humans.

  Vídeo del dia de la presentació

  La notícia a L'Hdigital
   
 • Veure imatge de Portada llibre (nova finestra)
  31/01/2017
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament  de L'Hospitalet i l’ Associació L'Hospitalet amb El Sàhara, organitzen la presentació del llibre El cartero del Desierto, sobre un poble,  el sahrauí, que proclama la seva llibertat amb l'esperança de tornar a habitar la seva antiga llar.
 • Veure imatge de Notícia en Diari de L'Hospitalet (nova finestra)
  11/11/2016
  El passat divendres 4 de Novembre es va realitzar la gala final de projecció i entrega de premis del festival GlobaL'H i MetropoL'His als Cinemes Filmax del Centre Comercial Gran Via 2.
  Com cada any es va omplir la sala per gaudir d'una gala divertida a càrrec del presentador i humorista Raúl Alcaraz i de les directores del festival, a més de tenir el luxe de veure en la gran pantalla els curts realitzats pels i les joves participants, tant en la categoria del GlobaL'H, com en la de 48 hores van verue grans realitzacions. 

  Aquí teniu el palmarès dels curts guanyadors:

  CATEGORIA GLOBAL'H

  - 1er Premi:  “Cenizo” de Jon Mikel Caballero.
  - 2on Premi: “Un Lugar” d'Iván Fernández de Córdoba.
  - Premi d'Animació: “Una Aventura de Miedo” de Cristina Vilchez.

  CATEGORIA METROPOL'His 48 HORES

  - 1er Premi L'Hospitalet Experience: “El Fundimiento” de Sílvia, Ainara, Arianna, Lola, Amanda i Laura.
  - 2on Premi: “Vientos de Papel” de Carlos Jovacho.
  - Premi del públic: "El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos" de Pol Picas.
  - Premi d'interpretació: Adrià Chamorro pel curt “El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos”
   

  Link al canal Youtube on podreu veure els curts guanyadors rodats en 48 hores

  Vídeo recull del Festival

  Enllaç al Diari de L'Hospitalet  pàg 22
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans