Notícies

04/05/2021
Presentació de llibre "Xauen, recorregut historiogràfic a través de la visió dels seus viatgers"
El dia de la presentacióVeure imatge de Presentació de llibre "Xauen, recorregut historiogràfic a través de la visió dels seus viatgers" (nova finestra)

El llibre Xauen, recorregut historiogràfic a través de la visió dels seus viatgers, es presenta al Centre Cultural Tecla Sala. El llibre ens mostra la ciutat de Xauen, ubicada a l'occident del Rif marroquí, capital  de la província de Xauen. Pertany a la regió de Tànger-Tetuan-Alhucemas. Shawen és la forma abreujada (no oficial) del nom de la ciutat, que va passar a l'espanyol inicialment com Xauen,  procedent del nom francès Chaouen. Els mapes i panells de carretera indiquen Shifshawen en àrab i Chefchaouen al francès. La ciutat va ser fundada el 1471 en l'emplaçament d'una petita població berber. La seva població original va estar composta sobretot per exiliats d'al-Àndalus, tant musulmans com jueus, raó per la qual la part antiga de la ciutat té una aparença molt similar a la dels pobles andalusos, amb petits carrerons de traçat irregular i cases emblanquinades (freqüentment amb tons blaus).
 

En la presentació del llibre estaran alguns dels seus autors: Xavier Barrreda Cortiella, president de l'ONGD ALKARIA, Ivone Puig Artigas, antropòloga i professora de la Universitat de Barcelona, Maria Victoria Tous Monedero, arquitecta especialitzada en sostenibilitat ambiental i col·laboradora en el projecte de la ciutat  de Xauen amb accions d'assessorament urbanístic.

La senyora Maria Angeles Sariñena, tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de L'Hospitalet presentarà l'acte.
Als assistents se'ls obsequiara amb un exemplar del llibre.
Pels motius actuals de pandèmia l'aforament és limitat i cal RESERVAR

El president de la Municipalitat de Chefchauen, el senyor. Mohamed Sefiani ens presenta la ciutat i el llibre

Enllaç per la transmissió en directe

Día: 13/05/2021

Hora: 18,30 h

Lloc: Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

Accès a...

  • https://drive.google.com/file/d/1yvtbLYezMLi3DEihEkeIhrA5bkvba4H7/view?usp=sharing
  • https://drive.google.com/file/d/1zLFKnZ3tSIwvo940bKI1rij17CibgQly/view?usp=sharing
  • Poster de la portada del còmic
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans